Jakie ogrzewanie?

Jakie ogrzewanie?

Postautor: karolina85 » 2016-09-08, 13:54

Zamierzamy się budować poszukujemy jakiegoś dobrze zaopatrzonego sklepu z grzejnikami i piecami. Możecie mi doradzić jakiś sklep z kompleksowym wyposażeniem? Znalazłam ten http://henimax.pl/. Mają bardzo atrakcyjne ceny.
karolina85

Re: Jakie ogrzewanie?

Postautor: bartSRC » 2016-09-22, 20:27

rozejrzyjcie się za ogrzewaniem pelletem. Jest to ekologiczne rozwiązanie. Dodatkowo macie czysto w kotłowni bo nie syfi pellet tak jak np węgiel.
bartSRC

Postautor: Michal86 » 2016-10-20, 15:03

Idąc z duchem czasu warto jest się zapoznać z ogrzewaniem na podczerwień. Dużą zaleta jest przede wszystkim cena eksploatacji – o wiele niższa niż w przypadku tradycyjnego elektrycznego ogrzewania. Atrakcyjne oferty są między innymi w sklepie Infrashop.eu, gdzie dostępne są panele o różnej mocy 500W, 700W, 1000W etc. No i nie muszę mówić, że jest to ekologiczne rozwiązanie, bo przecież nie ma żadnego spalania, wszystko jest zasilane z gniazdka.
Awatar użytkownika
Michal86

Postautor: Slug » 2016-11-24, 13:35

Ja bym raczej skłaniał się do ogrzewania tradycyjnego. Według mnie nic nie zastąpi węgla. Szczególnie jeżeli ten jest wysokiej jakości, oczyszczony i suchy. Wiem, że taki przez cały rok sprzedaje Smart Trans, w swojej ofercie ma na przykład węgiel orzech. Sam korzystam z węglowego i opłaty są naprawdę niewielkie, a w domu jest zawsze napalone i ciepło w zimie :)
Awatar użytkownika
Slug

Postautor: pioter » 2016-12-12, 22:49

na pewno węgiel to nie jest przyszłościowe rozwiązanie. Nawet najczystszy. Przecież coraz więcej miast zmaga się ze smogiem i jakoś z tym trzeba walczyć. Ogrzewanie biomasą jest na pewno rozwiązaniem. Pellet to sprasowane trociny.
pioter

Postautor: Admiral » 2017-01-09, 09:59

Pellet właśnie ostatnio zyskał na popularności zdaje się. Na pewno jest to wygodne rozwiązanie i tanie. Trociny są lekkie więc i nie zostawiają tyle brudu po sobie. Moim zdaniem jest to w tym momencie najwygodniejszy sposób ocieplenia.
Stosujecie odżywki do włosów bez silikonów? Warto o nich poczytać
Awatar użytkownika
Admiral

Postautor: Drakhtul » 2017-02-01, 10:29

Ja od zawsze pale po prostu weglem i jest ok, w domu cieplo, nie jest drogi.
nie.
Drakhtul

Postautor: dordz » 2017-02-22, 16:08

warto rozejrzeć się za ogrzewaniem pompą ciepła. Jest to bardzo ekologiczne rozwiązanie.
dordz

Postautor: RadekD » 2017-04-30, 10:59

Admiral pisze:Pellet właśnie ostatnio zyskał na popularności zdaje się. Na pewno jest to wygodne rozwiązanie i tanie. Trociny są lekkie więc i nie zostawiają tyle brudu po sobie. Moim zdaniem jest to w tym momencie najwygodniejszy sposób ocieplenia.

Zgadzam się. To bardzo wygodny i ekologiczny (a przecież dziś to bardo ważne) sposób ogrzewania. Najlepiej sprawdzają się kotły z podajnikami automatycznymi, np. taki jak ten - http://www.sas.busko.pl/pl/produkty/sas-bio-smart.html, bo wtedy nie trzeba tak często do niego "zaglądać".
RadekD

Postautor: Magoo » 2017-05-29, 12:27

Jeśli chodzi o grzejniki to duży wybór ma firma Instal Projekt. Można u nich kupić grzejniki, które pasują do klasycznych wnętrz i do nowoczesnych, dodatkowo oferują grzejniki w różnych kolorach - warto zerknąć na ich stronę - http://www.instalprojekt.com.pl/
Magoo

Postautor: antonowS » 2017-06-26, 22:00

Pompa ciepła to ekologiczne rozwiązanie. Warto o nim pomyśleć. Najlepiej na etapie wyboru projektu domu aby pompa idealnie się sprawowała.
antonowS

Postautor: Grafi » 2017-06-30, 11:52

Admiral pisze:Pellet właśnie ostatnio zyskał na popularności zdaje się. Na pewno jest to wygodne rozwiązanie i tanie. Trociny są lekkie więc i nie zostawiają tyle brudu po sobie. Moim zdaniem jest to w tym momencie najwygodniejszy sposób ocieplenia.

Mam podobne zdanie - ogrzewanie pelletem jest niedrogie, ekologiczne i wygodne, szczególnie jak się ma piec z automatycznym podajnikiem. Ja mam piec kupiony na http://www.sas.busko.pl/ i wszystko działa jak trzeba.
Grafi

Postautor: rambo » 2017-07-04, 22:25

dobry pellet to podstawa efektywnego ogrzewania.
Ciekawym rozwiązaniem niewątpliwie jest pompa ciepła.
rambo

Postautor: Clark » 2017-07-19, 06:53

Jasne, jak ktoś ma czas i ochotę biegać do pieca, podkładać, sprawdzać temperaturę, babrać się popiołem, to piec na paliwo stałe będzie dla niego najlepszy. Ja tam lubię mieć czysto i się nie narobić, więc wybrałem pompę ciepłą. Zamontował mi ją firma Eko-Atelier - szybko, bez komplikacji, a teraz niczym się już nie muszę martwić.
Clark

Postautor: Konsultant Junkers » 2017-08-02, 10:30

Witam,

Warto zastanowić się nad wyborem pompy ciepła przez rozpoczęciem budowy domu. Nie będzie wymagana budowa komina spalinowego, oddzielnego pomieszczenia na kotłownię oraz ewentualnie przyłącza gazowego do budynku lub pomieszczenia do przechowywania opału. Pominięcie wszystkich powyższych aspektów pozwoli na znaczne oszczędności oraz obniżenie kosztów inwestycji w samą pompę ciepła.
Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie pomp ciepła z rodziny Supraeco: http://www.junkers.pl/produkty/pompy-ciepla/powietrzne-pompy-ciepla/
Pozdrawiam,

Postautor: jankot » 2017-08-03, 09:58

Pellet jest najlepszym rozwiązaniem. Jego użycie jest wygodne w indywidualnych kotłach c.o. oraz kominkach. Przede wszystkim, największą zaletą ogrzewania peletem jest niski koszt zakupu. Dodatkowo, wybierając pellet jako sposób na ogrzewania, dbamy o środowisko naturalne, ponieważ pellet powstaje z odpadów, a po jego spaleniu otrzymujemy bogaty w związki mineralne popiół, który można użyć jako nawóz.
jankot

Postautor: misiek » 2017-08-12, 23:17

bierz ekologiczne rozwiązania. Mam piec na pellet, który kupuje przez internet na epellet.pl z dostawą do domu. Wygodnie i przyjemnie. Zawsze pellet dostaję takiej samej jakości
misiek

Postautor: Edis » 2017-08-13, 15:54

Pellet pelletowi nie równy to trzeba pamiętać lepiej dobrze wybrać żeby się dobrze paliło, ja zamawiam tylko przez internet epellety.pl
Edis

Postautor: gosc » 2017-08-23, 21:14

a są jakieś promocje w tym sklepie epellety.pl ?
gosc

Postautor: erzecznikstelmet » 2017-08-26, 22:39

gosc pisze:a są jakieś promocje w tym sklepie epellety.pl ?

Obecnie nie ma żadnej promocji cenowej w naszym sklepie, jednak nie wykluczamy że takowe mogą się pojawić. Dlatego też zachęcam do zapisania się do newslettera i bycia na bieżąco z ofertą pelletu firmy Stelmet.

Andrzej Wysocki
eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet
erzecznikstelmet

Następna

Wróć do Instalacje i ogrzewanie