autor: joanna pacewicz » 2011-12-06, 19:17
Jestem małym developerem i nigdy nie udało mi się uzyskać kredytu w żadnym banku na realizację inwestycji. Te rachunki powiernicze otwarte to jest bzdura. Bank będzie rządził wydawaniem pieniędzy developerowi, sprawdzaniem inwestycji, prowadzeniem rachunków dla każdego klienta. Ile to będzie kosztowało? A uzyskanie ubezpieczenia to tony papierów. Zamknięty rachunek i gwarancje bankowe to jeszcze większy problem. Nie do uzyskania. Jeszcze w dyskusji niektórzy wyrażają się że, to jest dobra ustawa.To jak w komunie, niszczy sie kogoś i wmawia mu że to dla niego dobrze.To jest ustawa aby zniszczyć małych developerów .Prezes Misiak sobie żartuje iż, mniejszych developerów banki dopuszczą wogóle do rozmowy.Ale co z tego wynika? Będziemy teraz przerzucać tony papierów na nic.A jeśli nieuczciwy nabywca nie wykreśli roszczenia z KW po odstąpieniu od umowy to będziemy jeszcze włóczyć się po sądach. W/g mnie ta ustawa to BUBEL . Jak może prawnik albo ktokolwiek wyrażać się o niej z aprobatą? Np w art.30 pkt 2 po odstapieniu umowa "uważana jest za niezawartą" jak można zawartą umowę uważać za niezawartą? Koszmar