Przebudowa Łodzi Fabrycznej

Przebudowa Łodzi Fabrycznej

Postautor: pączek » 2008-07-14, 14:05

Na początku przyszłego roku ruszyć ma przebudowa naszej 'ukochanej' Łodzi Fabrycznej. Dworzec 'schowany' ma zostać 16 metrów pod ziemię, zamiast obecnego, obskurnego budynku dworca samym środku nowego centrum miasta będzie Rynek Fabryczny. Obok niego ma powstać m.in. Muzeum Sztuki Nowoczesnej, hala widowiskowa, hotele, galerie, apartamenty, sklepy, puby i restauracje.

Jestem ciekawy, co sądzicie o tej inwestycji? Z jednej strony cieszy, że w naszym zaniedbanym mieście coś się dzieje i, że zamiast brudu i smrodu, jaki panuje na Fabrycznej będziemy mieli nowy 'rynek', centrum kulturalne, oraz knajpy i knajpeczki różnej maści. Wydaje się, że szykuje nam się kolejna inwestycja na miarę manufaktury.

Nie podoba mi się tylko pomysł zmiany nazwy Łodzi Fabrycznej na Łódź Centralną. Nie rozumiem, komu stara nazwa przeszkadza.
pączek

Re: Przebudowa Łodzi Fabrycznej

Postautor: Britta » 2015-03-21, 09:27

Od czasu powstania fabryki Della nie ma już tu spokoju. Do niedawna z okna widziałem las, teraz jest rozjechane przez buldożery pole, nowo wybudowane, bezpłciowe bloki, kolejne szkielety budują się obok nich. Na drodze koło della motocykliści urządzają sobie nocne rajdy, kilku wątpliwie mądrych hałasuje po nocy ludziom pod oknami, jeżdżąc Hetmańską w twe i we wte. Ze spokojnego osiedla robi nam się tor wyścigowy. Do tego, sadząc po już wybudowanych blokach, zabudują nas kolejnymi budynkami w stylu "późny gierek" czyli "PRL - reaktywacja".
We offer up to date exam practice questions with rita mulcahy pmp self paced test engine to Test-king practice toefl help you pass exam and complete your ccent course
Britta

Postautor: 007agent » 2017-03-21, 14:09

Dworzec mimo, że budowany prawie 2 lata dłużej niż planowano jest bardzo ładny i nowoczesny, być może za jakiś czas okaże się świetną wizytówką miasta.
Awatar użytkownika
007agent

Postautor: shery123 » 2018-09-04, 18:56

Good Post

Postautor: Brericia » 2018-10-31, 10:09

No może i jest nowoczesny i ładny ale ... pusty :roll: myśleli, że zrobią z Łodzi Farbycznej drugą Warszawe Centralną. A poza tym kas narobili kilkadziesiąt, a w weekend, jak jest największy ruch około 14, to max 2 są czynne. Ja nie wiem kto to wymyślił.
Jeśli serum przeciwzmarszczkowe to tylko Richevon - sprawdź tutaj https://www.familie.pl/Blogi-7-0/b0p20018,Jaki-krem-na-zmarszczki.html
Awatar użytkownika
Brericia

Postautor: tadeusz30 » 2019-01-18, 18:04

Jako, że przebudowa trwa, a więc budujemy. Z pewnością przyda się tynk maszynowy. Z swojej strony polecić mogę produkt wysokiej jakości firmy Knauf, a jest nim tynk maszynowy knauf mp 75 - https://budomiks.pl/lekki-tynk-gipsowy-maszynowy-mp75-l-knauf-paleta-42szt,id34561.html. Testowany, trwały i wydajny, a przy tym w konkurencyjnej cenie. Warto zapoznać się z ofertą sklepu i hurtowni Budomiks.
tadeusz30

Wróć do Łódź