Co dalej z Olechowem?

Co dalej z Olechowem?

Postautor: pączek » 2008-07-14, 14:24

No właśnie, to jest dobre pytanie. Kiedy wprowadzałem się na Olechów, a było to kilka lat temu, dzielnica była oazą spokoju. Zdarzali się jacyś inteligenci, którzy po nocach darli się, wykrzykując nazwę jedynie słusznego klubu sportowego (jeżeli będzie jeszcze więcej afer, to spadnie chyba do ligi podwórkowej ;-)).

Od czasu powstania fabryki Della nie ma już tu spokoju. Do niedawna z okna widziałem las, teraz jest rozjechane przez buldożery pole, nowo wybudowane, bezpłciowe bloki, kolejne szkielety budują się obok nich. Na drodze koło della motocykliści urządzają sobie nocne rajdy, kilku wątpliwie mądrych hałasuje po nocy ludziom pod oknami, jeżdżąc Hetmańską w twe i we wte. Ze spokojnego osiedla robi nam się tor wyścigowy. Do tego, sadząc po już wybudowanych blokach, zabudują nas kolejnymi budynkami w stylu "późny gierek" czyli "PRL - reaktywacja".

Czas stąd uciekać, strach się bać, jak nam jeszcze autostradę wybudują.

O tempora, o mores! :-P
pączek

Re: Co dalej z Olechowem?

Postautor: Olinek » 2018-11-06, 09:56

A jak teraz to wygląda? Ktoś może sie wypowiedzieć? Mam dentyste na Olechowie wiec nie jestem tam zbyt często, ale właśnie wydawało mi sie, że to jedno z najspokojniejszych osiedli w Łodzi, i zawsze mówiłam, że jeśli kiekolwiek w Łodzi będę mieszkała, to tylko Olechów. Czyżbym się myliła? :mrgreen:
Are you really gonna love me when I'm gone?
Awatar użytkownika
Olinek

Postautor: blackweiss » 2019-05-15, 23:50

Olechów jest OK. Ale praktycznie w tej chwili są ciekawsze lokalizacje w Łodzi.
blackweiss

Postautor: Kieputow_Kovnaci » 2020-03-10, 15:48

Olechów jest ciągle rozbudowywany i warto szukać sobie lokum w tamtej okolicy. Znajoma mi mówiła, że nigdy w życiu by na nic Olechowa nie zamieniła :)
Awatar użytkownika
Kieputow_Kovnaci

Postautor: ktosia13 » 2020-05-25, 09:13

A ja wolałabym centrum chociaż znajomi kupili mieszkanie na osiedlu Nowe Miasto Polesie i też są bardzo zadowoleni z tego wyboru więc to zależy od tego co komu pasuje
ktosia13

Wróć do Łódź