calineczka pisze:witajcie, także jestesmy na etapie poszukiwania projektu. Przeszukujemy naprawdę setki stron w wyborze tego wymarzonego. Co sądzicie o projekcie parterowy? http://www.mgprojekt.com.pl/parterowy Nam bardzo ten dom przypadł do gustu, szczególnie rozmieszczenie pomieszczeń.
A nie wolisz mieć projektu dostosowanego to Twoich wymagań? Mi też się podobały gotowe, ale jak potem analizowałam co gdzie chcę mieć to okazywało się, że projekt nie pasuje, a jego poprawka jest niewiele tańsza niż zrobienie go od początku. Jeśli planujesz budowę domu to i tak wydasz kilkaset tysięcy, więc moim zdaniem nie warto żałować sobie na projekt, tym bardziej jeśli możesz znaleźć jedną firmę, która zrobi dla Ciebie wszystko od projektu po budowę i wykończenie wnętrza. Np. www.itodesign.pl - ja akurat mam od nich mieszkanie pod klucz, ale widziałam piękne domy w portfolio i oceniając współpracę w moim przypadku, jestem pewna, że przy budowie domu też bym im zaufała. Niestety nie szybko, bo mieszkanko jeszcze pachnie farbą, więc trochę w nim jeszcze pomieszkam ;)